Puslapiai
Kalba

Nidos meno kolonija

2008 m. įvyko rekonstrukcijos projekto konkursas, kurį laimėjo arch. Algimanto Kančo studija. Rekonstruotame pastate (1 323 kv. m) yra penkios rezidencijos menininkams, bendrabutis, dvi daugiafunkcinės erdvės skirtos meniniams ir edukaciniams renginiams, terasa ant stogo bei skaitmeninė vaizdo laboratorija. Bendrose erdvėse vyrauja aukštos ‘‘lofto‘‘ tipo lubos tad buvo pasirinkti dienos šviesos šviestuvai su aukšto atspindžio MIRO reflektoriais ir prizmatiniais šviesos sklaidytuvais. Sprendimas miegamuosiuose -  maksimaliai apšviesti sienas tad panaudoti to pačio tipo šviestuvai bet su jau pienišku matiniu šviesos sklaidytuvu  ir sumontuoti kaip BRA tipo ant sienų. Apšvietimo spendimai įgyvendinti naudojant mūsų gaminamus  GAUDRĖ Vindo serijos šviestuvus.